Van 13 tot 20 september 2014 worden de Special Olympics, de spelen voor personen met een verstandelijke handicap, georganiseerd in Antwerpen. Geel stelde zich kandidaat als ‘gastgemeente’. De week voor de Special Olympics zullen de Ierse en Roemeense deelnemers in Geel logeren, acclimatiseren, trainen en ontspannen.

De editie 2014 van de Special Olympics werd omgedoopt in ‘The Games Of The Heart’. De organisatie zocht gemeenten met het hart op de juiste plaats om zich als ‘Home Town’ te profileren en een delegatie te ontvangen de dagen voor de aanvang van de eigenlijke Special Olympics. Geel was meteen enthousiast. Van 9 tot 13 september zal Geel de Ierse en Roemeense delegaties (± 80. atleten en coaches) ontvangen en hen vier dagen laten proeven van de Geelse  gastvrijheid, cultuur en allerhande activiteiten.

De stad wil haar warm hart laten zien, maar is ervan overtuigd dat er ook heel wat Gelenaars mee voor een warme ontvangst van de Ieren en Roemenen willen zorgen. Daarom gaan we op zoek naar gastgezinnen die het zien zitten om van dinsdag 9 tot zaterdag 13 september een 2-tal deelnemers van de Ierse of Roemeense delegatie voor vier dagen onderdak te geven. Ook wie een activiteit wil begeleiden of zijn steentje wil bijdragen als vertaler is zeker welkom. Op maandag 3 februari om 20 uur is er een informatievergadering in vergaderlokaal 1.14 op de eerste verdieping van het stadhuis over het Host Town programma van de stad. Geïnteresseerden komen er die avond te weten wat er van de gastgezinnen verwacht wordt en hoe ze samen een warme stad kunnen zijn voor de Ierse en Roemeense deelnemers aan de Special Olympics.

Meer informatie en kandidaatstelling: Toerisme Geel, Markt 1, 2440 Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be